Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Održano godišnje savjetovanje

Dvodnevno godišnje savjetovanje državnih odvjetnika i zamjenika koji rade u kaznenim odjelima državnih odvjetništava održano je u organizaciji Državnog odvjetništva Republike Hrvatske 18. i 19. listopada 2012. u Svetom Martinu na Muri. (19. 10. 2012.)

U sklopu ovogodišnjeg savjetovanja govorilo se o radu državnog odvjetništva u prethodnom postupku te je obuhvatilo više izlaganja.
Prof. dr. sci. Davor Strinović (Medicinski fakultet u Zagrebu, Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, Katedra za Sudsku medicinu) je izlagao na temu sudsko-medicinske važnosti obdukcije, a prof. dr. sci. Josip Škavić (Medicinski fakultet u Zagrebu, Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, Katedra za Sudsku medicinu) na temu medicinske dokumentacije i sudsko-medicinskog vještačenja u kaznenom postupku, dok je prof. dr. sci. Milovan Kubat (Medicinski fakultet u Zagrebu, Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, Katedra za Sudsku medicinu) izlagao na temu primjene analize DNA u sudskoj medicini i kriminalistici.
Mr. sc. Predrag Pale (Fakultet elektrotehnike i računarstva) je izlagao na temu informatičke forenzike i vještačenja, a o psihijatrijskim vještačenjima je govorio prof. dr. sci. Miroslav Goreta (Klinička bolnica Vrapče)
Drugog dana savjetovanja, Mile Klanac (policijski službenik Policijske uprave zagrebačke, I. Postaje prometne policije, pomoćnik načelnika za kriminalističku obradu i očevide cestovnih prometnih nesreća) je izlagao na temu očevida prometnih nesreća, uzimanju tragova i kriminalističkim istraživanjima, a Berislav Barišić-Jaman (voditelj Odsjeka za prometno tehnička vještačenja u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić") na temu vještačenja tragova.

 

KO, 2012 a.JPG

KO, 2012 b.JPG