Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Održano godišnje savjetovanje, prisegnule državne odvjetnice i dodijeljena državnoodvjetnička priznanja

Ovogodišnje savjetovanje Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske sa županijskim i općinskim državnim odvjetnicima održano je 30. i 31. svibnja 2016. na Brijunima te su tom prilikom tri državne odvjetnice prisegnule na te dužnosti i dodijeljena su državnoodvjetnička priznanja za osobito stručni i uspješni rad u 2015. godini. (1. 6. 2016.)

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dinko Cvitan uvodnom je riječju otvorio ovogodišnje, trinaesto po redu, savjetovanje s ciljem dvodnevnog razmatranja rada državnih odvjetništava tijekom prošle i ove godine.
Prvog dana savjetovanja Živana Beroš Dodig je svečano prisegnula na dužnost županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. Zorica Humaan prisegnula je na dužnost općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, a Ankica Njegovan-Bišof na dužnost općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi.
Ovogodišnje  državnoodvjetničko priznanje za rad u građanskom predmetu dodijeljeno je zamjenici županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici Sanji Dumbović Gajić, dok je priznanje za rad u kaznenom predmetu dodijeljeno zamjeniku općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dr. sc. Ivanu Glaviću.
Sudionici savjetovanja razmatrali su statističke podatke o radu, a pozornost je posvećena nadzoru državnih odvjetnika nad radom zamjenika u državnim odvjetništvima kojima su na čelu te podređenim državnim odvjetništvima kao i na predlaganju potrebnih mjera usmjerenih uravnoteženju opterećenosti u radu zamjenika državnih odvjetnika.
Ministar pravosuđa Republike Hrvatske Ante Šprlje obratio se drugog dana savjetovanja državnoodvjetničkim dužnosnicima govoreći o zakonodavnim i reformskim aktivnostima Ministarstva pravosuđa u idućem razdoblju.

DORH2.jpg

DORH3.jpg

DORH1.jpg