Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu
Ispitani 33-godišnjak i 41-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu je 30. rujna 2017. ispitalo dvojicu hrvatskih državljana (1975. i 1984.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 2. Kaznenog zakona. (2. 10. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da su, radi daljnje preprodaje na ilegalnom narko tržištu, 28. rujna 2017. godine u Podgorici (Crna Gora); nakon što je prvoosumnjičenik pribavio 66,076 kilograma konoplje tipa droge marihuana i sakrio ju u posebno preuređene prostore u unutrašnjosti svog vozila; drugoosumnjičenik je to vozilo utovario na svoje priključno vozilo teretnog vozila, te su skrivenu drogu prenijeli preko Međunarodnog graničnog cestovnog prijelaza Karasovići na teritorij Republike Hrvatske.
Protiv obojice osumnjičenika je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka  3. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prihvatio i odredio im istražni zatvor.