Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli
Odbačena kaznena prijava protiv pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu grada Pule

Općinsko državno odvjetništvo u Puli donijelo je rješenje o odbačaju kaznene prijave protiv osumnjičenog hrvatskog državljana D. P. (1952.) odnosno pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu grada Pule, zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju iz čl. 292. st. 1. i st. 2. Kaznenog zakona na štetu jednog trgovačkog društva. (2. 10. 2009.)

Osumnjičenika se kaznenom prijavom sumnjičilo da je u namjeri pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi Gradu Puli donio rješenje kojim je navedenom trgovačkom društvu priznao pravo na povrat srazmjernog djela uplaćenog komunalnog doprinosa u iznosu od 36,24 posto uplaćenog iznosa iako je trebalo izvršiti povrat od 89,92 posto uplaćenog iznosa, a zatim na zahtjev oštećenog trgovačkog društva nije dostavio dokumentaciju koja je poslužila za donošenje spornog rješenja čime je Gradu Puli pribavio nepripadnu korist u iznosu od 2,186.964,08 kn.
Nakon obavljenih obavijesnih razgovora te uvida u svu prikupljenu dokumentaciju državno odvjetništvo ne nalazi postojanje osnovane sumnje da bi osumnjičeni D. P. počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret kao niti druga kaznena djela koja se gone po službenoj dužnosti.