Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Ispitana trojica osumnjičenika zbog dogovora za počinjenje kaznenog djela

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo dogovora za počinjenje kaznenog djela iz čl. 332. Kaznenog zakona, 20. lipnja 2012. su uhićena tri hrvatska državljana (1971., 1976., 1971.) te su istog dana ispitani u ovom državnom odvjetništvu. (26. 6. 2012.)

Naime, postoje osnove sumnje da su osumnjičenici u prosincu 2011. godine u Daruvaru; po prethodnom dogovoru i zajedno sa za sada NN osobama koje su trebale sudjelovati u neposrednoj realizaciji djela; dogovorili počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva jedne osobe i članova njegove obitelji te kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom miniranjem obiteljske i vikend kuće. Prvoosumnjičenik je ispitan i zbog osnova sumnje da je počinio dva kaznena djela prijetnje iz čl. 129. Kaznenog zakona u ožujku 2012. godine i sredinom lipnja 2012. godine.
Ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika temeljem čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku, odnosno jer postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će osumnjičenici počiniti teže kazneno djelo za koje je prema zakonu moguće izreći kaznu zatvora od 5 godina ili težu kaznu. Sudac istrage je odredio istražni zatvor protiv svih osumnjičenika u trajanju od mjesec dana.