Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Ispitano osam osoba zbog zlouporabe droga

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je provelo prvo ispitivanje osmero hrvatskih državljana (1974., 1967., 1979., 1979., 1982., 1983., 1985. i 1987.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona i omogućavanja trošenja droga iz čl. 191. st. 1. KZ-a. (23. 7. 2015.)
Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik od veljače do srpnja 2015. godine na područjima Čakovca, Varaždina i Zagreba u svrhu daljnje prodaje kupovao od četvrtoosumnjičenika i drugih osoba droge heroin, marihuanu i amfetamin te ih prodavao konzumentima ili mijenjao za drugu vrstu droge, prodavao tablete heptanona, nudio na prodaju marihuanu i prenosio heroin za druge osobe. Osnovano se sumnja da je tako prodao ostalim osumnjičenicima i drugim osobama ukupno oko 200 grama marihuane, oko 50 grama heroina i više od 40 tableta heptanona.
Postoji osnovana sumnja da je drugoosumnjičenik od veljače do lipnja 2015. godine, u više navrata na području Čakovca u cilju daljnje prodaje kupio te zatim prodao najmanje 13 grama heroina, prodavao i nudio na prodaju tablete heptanona, prodavao marihuanu i mijenjao drogu s prvoosumnjičenikom te omogućio drugima da u njegovom stanu konzumiraju droge heroin i fentanil.
Postoji osnovana sumnja da je trećeosumnjičenica posredovala u kupoporodaji marihuane; da je petoosumnjičenik u svrhu daljnje prodaje kupio od prvoosumnjičenika više od 15 grama marihuane; da je šestoosumnjičenik prodao prvoosumnjičeniku i trećeosumnjičenici najmanje 70 tableta heptanona; da je sedmoosumnjičenik nudio na prodaju marihuanu prvoosumnjičeniku te da je osmoosumnjičenik nudio na prodaju i konzumaciju prvoosumnjičeniku i drugoosumnjičeniku droge amfetamin i fentinol.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor prvoosumnjičeniku i drugoosumnjičeniku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.