Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Dopuna priopćenja od 26. travnja - Očevid nesreće u pomorskom prometu

Povodom upita novinara, dopunjujemo priopćenje vezano uz pomorsku nesreću 25. travnja 2017. u Koločepskom kanalu Dubrovačkog akvatorija u kojoj su sudjelovali motorni brod Lučke kapetanije Dubrovnik "Danče" i gumeno plovilo marke BWA SPORT 19 GT. (27. 4. 2017.)
Tijekom noći 25. travnja započet je očevid, a potom je te iste noći pod nadzorom policije motorni brod "Danče" prevezen u najbližu luku Slano, s obzirom na to da su zamijećene nepravilnosti u radu motora te se sumnjalo u oštećenja motora, pa se iz tog razloga, kao i zbog izrazito loših vremenskih uvjeta, odustalo od prvotnog naloga da se brod preveze u luku Gruž u Dubrovniku.
Motorni brod "Danče" je u ranim jutarnjim satima po nalogu općinskog državnog odvjetnika koji je rukovodio očevidom s otežanim radom motora prevezen u luku Gruž u Dubrovniku te je od tada pod neprekidnim nadzorom policije.
Tijekom istog jutra očevid je nastavljen na ostacima oštećenog gumenog plovila gdje je i pronađeno tijelo treće smrtno stradale osobe.
Nakon završetka očevida na ostacima oštećenog gumenog plovila nastavljen je očevid u nazočnosti vještaka za pomorski promet na motornom brodu "Danče", koji još nije dovršen te će se nastaviti nakon vađenja broda iz mora.