Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću
Ispitana 38-godišnja osumnjičenica zbog odavanja službene tajne i 57-godišnji osumnjičenik zbog poticanja na to kazneno djelo

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je ispitalo hrvatsku državljanku (1975.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo odavanja službene tajne iz čl. 300. st. 1. Kaznenog zakona te hrvatskog državljanina (1956.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo poticanja na odavanje službene tajne iz čl. 300. st. 1. u vezi čl. 37. Kaznenog zakona. (17. 10. 2013.)
Postoji osnova sumnje da je 38-godišnja osumnjičenica kao policijska službenica jedne policijske postaje od ožujka do sredine srpnja 2013. godine, u cilju da 57-godišnjem osumnjičeniku omogući da dođe do podataka koji nisu za službenu objavu, a koji su joj bili dostupni u radu, dostavila ih 57-godišnjem osumnjičeniku.
Nakon što su osumnjičenici ispitani, sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu je stavljen prijedlog za određivanje istražnog zatvora temeljem čl. 123. st. 1. toč. 2. Zakona o kaznenom postupku odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke.