Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću
Ispitano dvadeset osumnjičenika zbog kaznenog djela iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je zaprimilo kaznenu prijavu protiv 98 osoba zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela iz čl. 31A st. 1. i 31C Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima te je dvadeset osumnjičenika predano pritvorskom nadzorniku koji su 17. travnja i 18. travnja 2014. ispitani u državnom odvjetništvu. (18. 4. 2014.)

Postoje osnove sumnje da su se osumnjičenici oko 14,00 sati 16. travnja 2014. na autocesti A1 kod čvora Otočac; i to 51 pripadnik navijačke skupine Bad Blue Boys koja se kretala vozilima autocestom u smjeru Splita te 59 pripadnika navijačke skupine Torcida koja se kretala u smjeru Zagreba; zaustavili na kolničkim trakama i po izlasku iz vozila međusobno fizički sukobili pri čemu su dvije osobe teško tjelesno ozlijeđene, a 18-ero ih je lakše ozlijeđeno. Ujedno, u sukobu je oštećeno više automobila kao i dvije rampe na naplatnim kućicama na izlazu Otočac.
Nakon ispitivanja svih osumnjičenika ovo je državno odvjetništvo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 12-ero osumnjičenika temeljem čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom  postupku odnosno zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti kazneno djelo, dok je osmero osumnjičenika nakon ispitivanja pušteno na slobodu budući da iz kaznene prijave i dokumentacije ne proizlaze razlozi za podnošenje prijedloga za određivanje istražnog zatvora.