Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Ivanić Gradu
Podnijet istražni zahtjev protiv 25-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće i izigravanja zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude

Općinsko državno odvjetništvo u Ivanić Gradu podnijelo je istražni zahtjev protiv 25-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće iz čl. 272. st. 1. i 3. Kaznenog zakona i kazneno djelo protiv pravosuđa izigravanjem zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude iz čl. 308. st. 2. KZ-a. (13. 6. 2011.)

Osnovano se sumnja da je 25-godišnjak oko 5,40 sati 11. lipnja 2011. u Ivanić Gradu upravljao pod utjecajem alkohola (1,49 g/kg apsolutnog alkohola u krvi) protivno odredbi čl. 199. st. 1. ZOSPC-a osobnim vozilom marke Peugeot i uslijed alkoholiziranosti izlaskom iz oštrog desnog zavoja neprilagođenom brzinom u zanošenju prešao na suprotni kolnički trak te udario M. Š. koja je istovremeno upravljala biciklom. Zbog siline udara i zadobivenih ozljeda M. Š. je preminula na mjestu nesreće. Osumnjičeni 25-godišnjak je upravljao osobnim vozilom za vrijeme dok mu je bila izrečena zaštitna mjera upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od devet mjeseci.
Osumnjičenik je zadržan po rješenju istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu te je podnijet prijedlog za određivanje pritvora zbog bojazni od ponavljanja djela iz čl. 102. st. 1. t. 3. ZKP-a.