Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Ivanić Gradu
Određen istražni zatvor protiv 32-godišnjaka

Sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici je, na prijedlog ovog državnog odvjetništva, odredio istražni zatvor protiv 32-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće iz čl. 272. st. 1. i 4. i kaznenog djela nepružanja pomoći iz čl. 123. st. 2. Kaznenog zakona. (15. 10. 2013.)
Postoji osnova sumnje da je 32-godišnjak 11. listopada 2013. u Cagincu izazvao prometnu nesreću odnosno da je upravljao vozilom neprilagođenom brzinom uvjetima na kolniku i naseljenom mjestu uslijed čega je kotačima vozila zahvatio zelenu površinu van kolnika i izgubio nadzor nad vozilom te prednjim dijelom vozila naletio na 61-godišnju pješakinju koja se kretala uz rub kolnika i odbacio ju kraj ceste. Nakon naleta na pješakinju, koja je zadobila teške tjelesne ozljede uslijed kojih je preminula, vozač se svojim vozilom udaljio s mjesta događaja bez da je pružio pomoć oštećenoj.
Sudac istrage je odredio istražni zatvor jer postoji opravdana bojazan da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo (čl. 123. st. 1. t. 3. ZKP-a).