Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Ivanić Gradu
Zatražen inspekcijski nadzor i kriminalističko istraživanje

Općinsko državno odvjetništvo u Ivanić Gradu je 28. svibnja 2013., kada je dobilo saznanja o događaju od 19. svibnja 2013. o čemu je objavljena snimka koja prikazuje napad pasa na konja na imanju 52-godišnjeg hrvatskog državljanina, zatražilo od nadležne Policijske postaje Ivanić Grad kriminalističko istraživanje te uključivanje Policijske uprave zagrebačke u to istraživanje radi utvrđivanja elemenata kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja iz čl. 205. Kaznenog zakona. (29. 5. 2013.)

Ujedno, veterinarskoj inspekciji je upućen zahtjev za obavljanje inspekcijskog nadzora kao i postupanje u skladu sa čl. 64. točka 3. Zakona o zaštiti životinja (privremeno izmjestiti životinje) te je Ministarstvu poljoprivrede upućen zahtjev za uključivanje Veterinarske inspekcije radi stručnog nadzora.    
Ovo državno odvjetništvo je odmah po primitku kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja u travnju 2013. godine, a zbog uginuća više konja na istom imanju, zatražilo kriminalističko istraživanje od nadležne policijske postaje.