Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Krapini
Podnijet istražni zahtjev protiv 48-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći osobi koja je teško tjelesno ozlijeđena u prometnoj nesreći

Općinsko državno odvjetništvo u Krapini podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1962.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće iz čl. 272. st. 1. i 3. KZ-a i nepružanja pomoći osobi koja je teško tjelesno ozlijeđena u prometnoj nesreći iz čl. 273. st. 1. i st. 2. KZ-a. (24. 2. 2010.)

Postoji osnovana sumnja da je 48-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,83 g/kg alkohola u krvi) oko 18,15 sati 21. veljače 2010. u Pustodolu Začretskom upravljao osobnim automobilom kolnikom županijske ceste te je na ravnom i preglednom dijelu ceste, zbog alkoholiziranosti i smanjenih vozačkih sposobnosti za sigurnu vožnju, propustio obratiti pažnju na tri pješakinje koje su se kretale jedna pored druge desnom stranom kolnika u istom smjeru. Uslijed navedenog, prednjim je dijelom svog vozila udario dvije pješakinje od kojih je jedna smrtno stradala a druga je u odbačaju udarila u treću maloljetnu pješakinju te su obje ozlijeđene.
Protiv osumnjičenika, višekratno prekršajno kažnjavanog zbog vožnje pod utjecajem alkohola te već osuđenog zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće, ovo je državno odvjetništvo predložilo određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.