Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Kutini
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv dvije osobe zbog razbojništva

Općinsko državno odvjetništvo u Kutini je 3. prosinca 2014. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1991. i 1992.) zbog  počinjenja kaznenog djela razbojništva iz čl. 230. st. 1. Kaznenog zakona/11. (4. 12. 2014.)

Postoji osnovana sumnja da su oko 00,18 sati 30. studenog 2014. u putničkom vlaku koji prometuje na relaciji Zagreb–Novska; kod stanice Moslavačka Gračenica; postupajući zajednički i dogovorno u nakani pribavljanja tuđeg novca i predmeta; udarili šakom u glavu konduktera D. B. (1958.) te ga potom više puta šakama udarili u glavu i tijelo. Oštećeni kondukter je pao na pod, a okrivljenici su mu potom pretražili džepove, s ramena istrgnuli konduktersku torbicu u kojoj su se nalazile vozne karte i prateća dokumentacija vlaka, te su otrčali s mjesta događaja.
Rješenjem Županijskog suda u Sisku je 2. prosinca 2014. određen istražni zatvor protiv okrivljenika u trajanju od mjesec dana zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke te da će ponoviti kazneno djelo.