Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Kutini
Ispitan državljanin Srbije zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu

Općinsko državno odvjetništvo u Kutini je, nakon što je zaprimilo kaznenu prijavu Postaje prometne policije Kutina, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja državljanina Republike Srbije (1961.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona/11. (5. 2. 2015.)
Postoji osnovana sumnja da je oko 3,30 sati 4. veljače 2015. upravljao autobusom srpskih registracijskih oznaka autocestom A3 u smjeru istoka te kod 81 km+450 m južne kolničke trake autoceste (općina Velika Ludina) bez ikakva opravdana razloga skrenuo u desno preko trake za zaustavljanje vozila u nuždi i autobusom sletio na zelenu površinu s južne strane kolnika. Osnovano se sumnja da je potom izgubio nadzor nad autobusom koji se prevrnuo na desni bočni dio i otklizao do zaštitne žičane ograde pri čemu je troje putnika teško tjelesno ozlijeđeno.
Državno odvjetništvo nastavlja s provođenjem dokaznih radnji nakon čega će donijeti meritornu državnoodvjetničku odluku.