Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Makarskoj
Zatraženo provođenje inspekcijskog nadzora i izvida

Povodom navoda objavljenih 13. svibnja 2012. da bi braća Ivan i Mate Antičić u Igranima bez potrebne dokumentacije izvodili građevinske radove ovo je državno odvjetništvo zatražilo od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Područnog ureda Split, žurno provođenje inspekcijskog nadzora nad predmetnom izgradnjom na lokaciji Plaža broj 34, a s obzirom da prije objave ovih navoda nije zaprimljena ni prijava ni podnesak koji bi ukazivao na protupravnu gradnju. (16. 5. 2012.)

Povodom navoda objavljenih 16. svibnja 2012., a u kojima je načelnik Općine Podgora izjavio da mu prijete te da zbog toga nije prijavio gradnju nebodera u Igranima, nadležnoj Policijskoj postaji je upućen zahtjev za obavljanje razgovora sa načelnikom Općine Podgora na okolnosti počinjenja kaznenih djela prijetnje iz čl. 129. st. 3. Kaznenog zakona na njegovu štetu, ali i bespravne izgradnje na pomorskom dobru u odnosu na koju je on naveo da ima saznanja te bespravnu izgradnju Ivana i Ante Antičić, kao i o radnjama koje je temeljem svojih saznanja kao načelnik Općine poduzeo.
Vezano za spomenuti zatraženi inspekcijski nadzor i izvide, državno odvjetništvo će o svojim odlukama pravovremeno obavijestiti javnost.