Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Našicama
Određen istražni zatvor protiv trojice osumnjičenika zbog pokušaja iznude

Nakon kriminalističkog istraživanja provedenog u suradnji s državnim odvjetništvom, Policijska postaja Našice je podnijela Općinskom državnom odvjetništvu u Našicama kaznenu prijavu protiv trojice hrvatskih državljana (1964., 1974. i 1961.) zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja iznude iz čl. 234. st. 2. u svezi s čl. 33. KZ-a te protiv jednog hrvatskog državljanina (1974.) zbog počinjenja kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335. st. 2. KZ-a. (3. 9. 2012.)

Postoje osnove sumnje da su osumnjičenici 26. kolovoza 2012. uz prijetnju vatrenim oružjem zahtijevali od oštećenice da im 31. kolovoza 2012. preda 120.000,00 eura, jer će u suprotnom ubiti nju i njenog oca. U dovršenju djela nisu uspjeli jer su pravodobno otkriveni i uhićeni, a pretragom obiteljske kuće jednog od osumnjičenika pronađena je veća količina vatrenog oružja čije držanje nije dopušteno.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, rješenjem suca istrage protiv njih je određen istražni zatvor zbog opasnosti od dovršenja navedenog kaznenog djela i opasnosti od ometanja istrage.