Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu
Ispitan 28-godišnjak zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu je po primitku kaznene prijave Policijske uprave zagrebačke ispitalo hrvatskog državljanina (1987.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 2. Kaznenog zakona. (22. 7. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je 28-godišnji osumnjičenik od točno neutvrđenog dana 2015. godine pa do 21. srpnja 2015. u Zagrebu; protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a radi daljnje preprodaje na ilegalnom narko tržištu; nabavljao veće količine droge marihuane, amfetamin, MDMA i kokain, koju je potom skrivao u stanu na adresi prebivališta. Osnovano se sumnja da ju je vagao, miješao s punilima i prepakiravao te dalje prodavao, a dio navedene droge koja je bila namijenjena za daljnju prodaju na ileganom narko tržištu je 21. srpnja 2015. pretragom pronađena u stanu koji koristi u Zagrebu. Tom je prilikom pronađeno ukupno 67,7 grama droge marihuane (u tri PE paketa), 793 grama droge amfetamin, 14,6 grama droge kokain, 588 komada tableta droge MDMA (u dva PE paketa), 646 grama lišća konoplje tipa droge marihuane (u dvije papirnate vrećice), 642 grama materije (punila) za miješanje s drogom i povećanje mase droge, kao i digitalna vaga te novčani iznosi od 170,00 eura i 3.200,00 kuna ostvareni prodajom droge.
Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je i prihvaćen te je osumnjičeniku određen istražni zatvor iz navedene zakonske osnove u trajanju od mjesec dana.