Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu
Ispitana trojica osumnjičenika i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu je 19. veljače 2017. ispitalo državljanina Bosne i Hercegovine (1976.), državljanina Sirije (1987.) i osumnjičenu osobu bez državljanstva (1972.) koja je u postupku traženja azila, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz članka 154. stavak 1. točka 5. u vezi članka 152. stavak 1. Kaznenog zakona. (20. 2. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da su prva dvojica osumnjičenika 16. veljače 2017. u Držićevoj ulici u Zagrebu, prema prethodnom dogovoru, pozvali oštećenicu (1994.) te ju odveli u obližnji park i dali joj na konzumiranje alkohol i tablete koje sadrže psiho aktivne tvari te djeluju omamljujuće. Osnovano se sumnja da su je potom odveli do Prihvatilišta za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu (tu žive sva trojica osumnjičenika) te, protiv njezine volje i bez njezina pristanka, iskoristivši stanje njezine omamljenosti počinili teško kazneno djelo protiv spolne slobode.
Sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku) i opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage prihvatio i odredio im jednomjesečni istražni zatvor.