Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu
Izvidi prometne nesreće u Donjoj Bistri

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu je 5. rujna 2016. naložilo te 6. rujna 2016. uz sudjelovanje vještaka za promet iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, obavilo pregled vozila Hitne medicinske pomoći koje je oduzeto nakon prometne nesreće u Donjoj Bistri. (6. 9. 2016.)

Pregled navedenog vozila je obavljen radi prikupljanja potrebnih podataka i utvrđivanja činjenica bitnih za utvrđivanje svih okolnosti prometne nesreće radi čega su vještaku izdani potrebni nalozi za vještačenja.

Podsjetimo, na kolniku Bistranske ulice u Donjoj Bistri 31. kolovoza 2016. oko 21,50 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozilo Hitne medicinske pomoći naletjelo na dijete (2002.) na biciklu te je ono zadobilo teške tjelesne ozljede uslijed kojih je preminulo 2. rujna 2016. u bolnici. Očevid su na mjestu događaja 31. kolovoza 2016. proveli policijski službenici Policijske postaje Zaprešić.

Ovo državno odvjetništvo nastavlja provoditi izvide i vještačenja radi utvrđivanja svih okolnosti navedene prometne nesreće.