Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 51-godišnjaka zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu je nakon provedene istrage, 9. kolovoza 2016. podignulo pred Općinskim sudom u Novom Zagrebu optužnicu protiv 51-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavku 1. Kaznenog zakona. (10. 8. 2016.)

Okrivljenika se tereti da je 10. lipnja 2016. oko 18,48 sati u alkoholiziranom stanju došao u dvorište obiteljskog doma za starije i nemoćne osobe u Jakovlju i nakon verbalnog sukoba s dvije osobe sjeo za upravljač osobnog automobila koji je prethodno parkirao preko puta obiteljskog doma, stavio vozilo u pogon i usmjerio ga prema zatvorenim dvorišnim kliznim vratima ograde obiteljskog doma, iako je znao da se u dvorištu nalaze osobe s kojima se posvađao. Tereti ga se da je; u nakani da ugrozi tjelesni integritet tih osoba; krenuo prema vratima ograde i u naletu vozilom ih izbio iz ležišta te nastavio vožnju betonskim dijelom dvorišta prošavši vozilom neposredno pored jednog oštećenika koji se pomaknuo u stranu kako bi izbjegao nalet vozila, no tijekom vožnje je prednjim dijelom vozila naletio na drugog oštećenika koji je od siline naleta podignut na poklopac motora a potom odbačen na asfaltno tlo (zadobio lake tjelesne ozljede). Okrivljenik je nakon počinjenja opisanog djela vozilom izašao iz dvorišta i udaljio se.
U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora okrivljeniku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) u kojem se okrivljenik nalazi od uhićenja 10. lipnja 2016.