Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitana 38-godišnjakinja zbog zlouporabe položaja i ovlasti

PNUSKOK Osijek je, nakon kriminalističkog istraživanja provedenog u suradnji s ovim državnim odvjetništvom podnio Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv hrvatske državljanke (1976.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 291. st. 1. Kaznenog zakona, te protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti iz čl. 291. st. 1. u svezi čl. 37. KZ-a. (28. 8. 2014.)

Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenica kao voditeljica azila za napuštene pse i zadužena od Ureda za probaciju za nadzor izrečene kazne rada za opće dobro, tijekom 2012. godine u Osijeku; na traženje drugookrivljenika koji joj je obećao određenu materijalnu korist za drugu osobu; neistinito izvijestila Ured za probaciju da je drugookrivljenik u cijelosti odradio izrečenu kaznu radeći u azilu iako je znala da on to nije učinio. Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenica, sukladno dogovoru, za uzvrat kao protuuslugu od drugookrivljenika primila obećanu materijalnu korist. 
Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon ispitivanja prvookrivljenice, rješenjem joj izreklo zabranu obavljanja poslova voditeljice azila za napuštene pse zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Drugookrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru i bit će ispitan u daljnjem tijeku postupka.