Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Najavljena žalba kojom je D. P. oslobođen od optužbe zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela i širenja lažnih i uznemirujućih glasina

Općinski sud u Osijeku je objavio presudu kojom je optuženog D. P. oslobodio od optužbe za počinjenje kaznenog djela lažnog prijavljivanja kaznenog djela iz čl. 302. st. 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela širenja lažnih i uznemirujućih glasina iz čl. 322. st. 2. KZ-a. Budući da ovo državno odvjetništvo smatra kako je činjenično stanje na nedvojben način utvrđeno i dokazano, nakon zaprimanja pismenog otpravka presude, uložit će žalbu iz svih zakonskih osnova. (27. 11. 2009.)
Optuženog se tereti da je od 11. svibnja do 12. lipnja 2009. u Osijeku, u neubrojivu stanju uslijed težeg duševnog poremećaja, u više navrata policijskim službenicima PU osječko-baranjske neistinito prijavio kako njegova bivša supruga podvodi maloljetne štićenice Doma za odgoj djece i mladeži u Osijeku te nagovorio dvije štićenice navedenog doma da po njegovom diktatu napišu pisma u kojima prijavljuju prostituiranje i podvođenje štićenica, a za što im je platio određene novčane iznose. Navedena pisma predana su policiji i većem broju medija što je izazvalo veliku pozornost javnosti, uznemirenje građana i hitno postupanje policijskih službenika.