Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podnijet istražni zahtjev protiv 57-godišnjaka zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti i protiv tvrtke iz Osijeka

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku istražni zahtjev protiv prvoosumnjičenog hrvatskog državljanina (1952.) zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz čl. 271. st. 4. u vezi s čl. 263. st. 2. i 4. Kaznenog zakona i protiv drugoosumnjičene tvrtke sa sjedištem u Osijeku zbog osnovane sumnje da je odgovorna za počinjenje navedenog kaznenog djela. (30. 11. 2009.)
Postoji osnovana sumnja da je 57-godišnji rukovoditelj gradilišta i osoba zadužena za provedbu mjera zaštite na radu propustio naložiti provedbu svih propisanih zaštitnih mjera uslijed kojih propusta je oko 13,40 sati 28. rujna 2009. maloljetni učenik (1992.), prilikom obavljanja učeničke prakse u navedenoj tvrtki, pao sa stepeništa neosiguranog zaštitnom ogradom na rub otvora nepokrivenog dizala te potom i u otvor dubine 3,15 metara. Uslijed teških i po život opasnih ozljeda učenik je 30. rujna 2009. preminuo u KB Osijek.
Drugoosumnjičenu tvrtku odnosno izvođača radova se sumnjiči da je povredom propisane dužnosti kao pravna osoba odgovorna za počinjenje opisanog kaznenog djela.