Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podnijeta žalba protiv odbijajuće presude

Povodom optužnice Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku, Općinski sud u Osijeku je nakon održane rasprave donio presudu kojom je hrvatskog državljanina (1960.) proglasio krivim zbog kaznenog djela prijetnje iz članka 129. stavka 1. i 3. KZ/97 te mu izrekao kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci koju je zamijenio radom za opće dobro na slobodi u trajanju od 60 radnih dana. (10. 11. 2015.)

Okrivljenik je proglašen krivim da je 16. listopada 2012. u Osijeku, u prostorijama nogometnog kluba, po završetku međunarodne nogometne utakmice koju je oštećenica  (1984.) pratila kao akreditirana novinarka, prišao joj i uzeo iz ruke službeni mobitel,  a s vrata skinuo akreditaciju te joj povišenim glasom izrekao prijetnju koja je kod nje izazvala osjećaj straha i uznemirenost.
Sud je istom presudom odbio optužbu protiv navedenog okrivljenika zbog kaznenog djela uništenja i oštećenja tuđe stvari iz članka 222. stavka 1. KZ/97, jer je neposredno nakon počinjenja kaznenog djela prijetnje otišao u WC i tamo slomio tipkovnicu njenog službenog mobitela.
Ovo državno odvjetništvo je podnijelo žalbu protiv odbijajuće presude Županijskom sudu u Osijeku zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.