Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi
Ispitana trojica osumnjičenika i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi je 13. siječnja 2017. provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja 30-godišnjeg hrvatskog državljanina, 28-godišnjeg hrvatskog državljanina i 20-godišnjeg hrvatskog protiv kojih je podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela osobito teške tjelesne ozljede iz čl. 119 st. 1. u vezi čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona/11. (14. 1. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da su 12. siječnja 2017. oko 3.50 sati u disko klubu u Požegi, bez povoda, fizičkom snagom udarili 48-godišnjaka koji je tamo radio kao zaštitar, a kada je oštećenik pao na tlo, tukli su ga rukama i nogama po glavi i cijelom tijelu. U trenutku kada je oštećeni zaštitar uspio ustati i pobjeći u prostor šanka, osnovano se sumnja da su ga gađali bocama i čašama te tukli, a kada je on ponovo od siline udaraca pao, nastavili su ga nogama i šakama tući po glavi. Oštećeni zaštitar je zadobio osobito teške tjelesne ozljede opasne po život.
Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu je po prijedlogu ovog državnog odvjetništva odredio istražni zatvor protiv trojice osumnjičenika u trajanju od trideset dana na temelju čl. 123. st. 1. t. 2. ZKP-a.