Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli
Podignut optužni prijedlog protiv D. V. i D. R. zbog protuzakonitog ribolova i protiv M. K. zbog pomaganja u protuzakonitom ribolovu

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podnijelo je optužni prijedlog protiv hrvatskih državljana D. V. (1975.) i D. R. (1980.) zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ribolova iz čl. 259. st. 1. Kaznenog zakona te protiv M. K. (1968.) zbog kaznenog djela pomaganja u protuzakonitom ribolovu iz čl. 259. st. 1. u svezi sa čl. 38. KZ-a. (5. 11. 2009.)
Okrivljenike se tereti da su na temelju prethodnog dogovora oko 22,20 sati 9. studenoga 2008. u Barbarigi sakupljali školjke–prstace, odnosno da su ih D. V. i D. R. sakupljali na morskom dnu iz uporabu ronilačkih odjela, kliješta i podvodnih lampi dok im je M. K. omogućio nesmetano vađenje školjki osmatrajući akvatorij kako bi ih upozorio na dolazak drugih osoba. Tereti ih se da su na opisani način izlovili ukupno šest kilograma prstaca oštetivši Republiku Hrvatsku za iznos od 30.000,00 kn te je optužnim prijedlogom zatražena i naknada štete.