Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 36-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, ispitan hrvatski državljanin (1981.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz. čl. 139. st. 2. i 3. u vezi čl. 51. Kaznenog zakona. (26. 7. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik u večernjim satima 16. srpnja 2017. u stanu  kojeg  koristi u Opatiji, prijetio stanarima zgrade da će ih ubiti i da će cijelu zgradu dići u zrak plinskom bocom. Osnovano se sumnja da je na isti način nastavio prijetiti i policijskim službenicima te djelatnicima Hitne medicinske pomoći koji su izašli na intervenciju, nastojeći ih spriječiti da mu se približe. Iz sigurnosnih razloga zgrada je evakuirana, dok je osumnjičenik prilikom dolaska specijalne jedinice policije za talačke krize iskočio kroz prozor, nakon čega su ga svladali policijski službenici.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja i utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage djelomično prihvatio, odredivši istražni zatvor osumnjičeniku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.