Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 36-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka, protiv državljanina Bosne i Hercegovine (1981.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (18. 7. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 16. srpnja 2017. u Rijeci, nakon što je iz Republike Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku preko međunarodnog cestovnog graničnog prijelaza Klek; protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droge; neovlašteno prenio drogu heroin (u količini od 2252 grama, u vrijednosti od 1.126.000,00 kuna) skrivenu u svom osobnom vozilu  BiH nacionalnih oznaka, u nakani daljnje prodaje. U nakani su ga spriječili policijski službenici.
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od  bijega i ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku) koji  je sudac istrage prihvatio te je protiv osumnjičenika određen istražni zatvor.