Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitane tri osumnjičenice zbog iznude

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske su na osnovu kriminalističkog istraživanja provedenog u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci uhitili tri hrvatske državljanke (1995., 1980. i 1993.) koje su potom ispitane u ovom državnom odvjetništvu zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela iznude iz čl. 243. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona. (12. 11. 2013.)

Postoji osnova sumnje da su osumnjičenice, zajedno i dogovorno, od siječnja 2013. do 10. studenog 2013. u Rijeci i Lupoglavu; želeći se domoći nepripadne materijalne koristi; u više navrata od oštećenika tražile veće novčane iznose pod prijetnjom da će u protivnom naštetiti njegovom društvenom ugledu zbog čega im je u više navrata predao iznos od više desetaka tisuća kuna.
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je predložilo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenica zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1.  točka 2. i 3. ZKP-a) koji je sudac istrage usvojio.