Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitano dvoje osumnjičenika zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droga

Nakon što je Policijska uprava primorsko-goranska na osnovu kriminalističkog istraživanja uhitila dvoje hrvatskih državljana (1979. i 1980.), osumnjičeni su ispitani u Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1. i 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela omogućavanja trošenja droga iz čl. 191. st. 1. KZ-a. (4. 12. 2013.)
Postoji osnova sumnje da su osumnjičeni od kraja lipnja 2011. godine do 6. svibnja 2013. godine na području Rijeke i Republike Slovenije, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, prodavali drogu heroin većem broju osoba kao i da je 34-godišnjak 23. studenog 2013. u Rijeci ponudio jednoj osobi da konzumira heroin.
Osumnjičenica je prilikom provođenja dokazne radnje prvog ispitivanja iznijela svoju obranu, a s obzirom da ne postoje razlozi predviđeni u ZKP-u da bi se protiv nje odredio istražni zatvor, osumnjičenica će se u daljnjem tijeku postupka braniti sa slobode, dok je u odnosu na osumnjičenika sudac istrage usvojio prijedlog ovog državnog odvjetništva za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t.  3. ZKP-a).