Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitano petero počinitelja i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv četvorice hrvatskih državljana (1965., 1989., 1985. i 1985.) i jedne hrvatske državljanke (1994.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona, a u odnosu na prvoosumnjičenika i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. Kaznenog zakona, provelo dokazne radnje njihova prvog ispitivanja. (4. 12. 2014.)

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici tijekom studenog i prosinca 2014. godine, nakon što je prvookrivljenik iz Nizozemske u Hrvatsku neovlašteno dopremio veću količinu droge MDMA, tzv. ecstasya i droge amfetamin (najmanje 2746 komada tableta droge MDMA, tzv. ecstasy, najmanje 2548 grama droge amfetamin) skrivali i prepakiravali te je neovlašteno prodavali drugim kupcima na području Zagreba i Rijeke, kao i da su neovlašteno radi daljnje prodaje posjedovali veće količine droge.
Prvookrivljeniku se također stavlja na teret da je 3. prosinca 2014. u stanu u kojem neprijavljeno boravi na području Zagreba, bez odobrenja nadležnog tijela posjedovao jedan revolver sa pripadajućim streljivom.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci bit će podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv četvorice osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku).