Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Predloženo određivanje istražnog zatvora protiv 45-godišnjaka zbog iznude

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave nadležne policijske uprave protiv hrvatskog državljana (1968.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv imovine iznudom iz članka 243. stavak 1. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog  ispitivanja osumnjičenika te predložilo određivanje istražnog zatvora. (22. 3. 2013.)

Postoji osnova sumnje da je 45-godišnjak tijekom ožujka 2013. godine u Rijeci, u nakani da se domogne velike nepripadne materijalne dobiti, od oštećenog, uz prijetnju oružjem, zatražio novčani iznos od 10.000,00 eura, a nakon što mu je ovaj, u strahu za vlastiti život i predao traženi novac, nastavio mu upućivati iste prijetnje tražeći da mu preda dodatni isti iznos zbog čega mu je oštećeni predao ukupno 11.500,00 eura.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela, kao i opasnosti od utjecaja na svjedoke, a što je sudac istrage usvojio te je protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor iz predloženih zakonskih osnova.