Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Proveden očevid i ispitan 41-godišnjak zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu

Nakon dojave Postaje prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske o prometnoj nesreći koja se dogodila 9. veljače 2013. oko 05,40 sati na autocesti A6 u blizini benzinske postaje na Grobniku, u kojoj je smrtno stradao 36-godišnji hrvatski državljanin sa područja Rijeke, zamjenica općinske državne odvjetnice je provela očevid. (10. 2. 2014.)

Po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv švicarskog državljanina (1973.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 6. Kaznenog zakona i kaznenog djela nepružanja pomoći iz čl. 123. st. 2. KZ-a, ovo državno odvjetništvo je provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika.
Postoji osnova sumnje da je osumnjičenik 9. veljače 2014. upravljao osobnim vozilom švicarskih registracijskih oznaka autocestom A6 Rijeka-Zagreb te u blizini kilometarske  oznake 76+600 metara propustio prilagoditi vožnju osobinama i stanju mokrog i skliskog kolnika zbog čega je prednjim dijelom vozila udario u pješaka te ga oborio na kolnik. Potom se vozilom udaljio sa mjesta događaja a prethodno nije obavijestio nadležne službe te nije pružio pomoć pješaku. Pješak je preminuo od zadobivenih ozljeda na mjestu nesreće.