Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sesvetama
Donijeto rješenje o provođenju istrage zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i sprječavanja dokazivanja

Općinsko državno odvjetništvo u Sesvetama je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1985.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 4. Kaznenog zakona i hrvatskog državljanina (1936.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela sprječavanja dokazivanja iz čl. 306. st. 2. KZ-a. (17. 3. 2014.)
U odnosu na prvookrivljenika postoji osnovana sumnja da je 7. ožujka 2014. u 22,05 sati, pod utjecajem alkohola od najmanje 1,34 g/kg te nakon isteka važenja vozačke dozvole, neprilagođenom brzinom upravljao osobnim automobilom kolnikom Zagrebačke ulice u mjestu Struga Nartska, i uslijed nesposobnosti za sigurnu vožnju prednjim desnim dijelom osobnog vozila naletio na bicikl kojim je upravljao Lj. M. (1969.) koji je uslijed naleta smrtno stradao na mjestu događaja.
Postoji osnovana sumnja da je drugookrivljenik (otac prvookrivljenika) nakon prometne nesreće, a kako bi onemogućio dokazivanje, s kolnika uzeo registarsku pločicu koja je pala s automobila uslijed naleta na biciklistu te potom sakrio osobni automobil i registarsku pločicu u tuđe dvorište.
Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu je predloženo da se protiv prvookrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a protiv drugookrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Istražni zatvor je protiv obojice okrivljenika određen u trajanju od 15 dana i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, zbog čega je ovo državno odvjetništvo uložilo žalbu smatrajući da je protiv prvookrivljenika bilo potrebno odrediti istražni zatvor i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.