Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podignute optužnice protiv dvojice okrivljenika zbog izazivanja nereda

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je podiglo pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1988.) i optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1996.) kojima se obojici stavlja na teret da su počinili kazneno djela izazivanja nereda iz čl. 324. st. 2. Kaznenog zakona/11. (13. 9. 2016.)

Prvom okrivljeniku se stavlja na teret da je 17. lipnja 2016. u 19,40 sati u francuskom gradu Saint Etienneu, tijekom nogometne utakmice između reprezentacija Republike Hrvatske i Češke Republike; nakon što je utakmica u 86. minuti privremeno prekinuta zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava na travnjak; kao pripadnik veće grupe navijača, u cilju izazivanja nereda i onemogućavanja nastavka utakmice verbalno i fizički napadao ostale navijače i posjetitelje koji su bili na istoj tribini. Tereti ga se da je poticao druge izgrednike na nasilje i tučnjavu što je imalo za posljedicu izricanje novčane kazne Hrvatskom nogometnom savezu u visini od 100.000,00 eura.
Drugom okrivljeniku se stavlja na teret isto opisano postupanje te je u optužnici predloženo da se protiv njega produlji trajanje mjera opreza zabrane napuštanja boravišta i zabrane posjećivanja svih sportskih natjecanja i događanja. Protiv prvog okrivljenika je na snazi mjera opreza zabrane napuštanja boravišta koja je određena uz jamstvo.