Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Ispitana 51-godišnjakinja i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku privedena je hrvatska državljanka (1966.) zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. Kaznenog zakona. (25. 7. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je u sedam navrata od 18. srpnja 2017. do 23. srpnja 2017. u Dubravi kod Šibenika; u cilju da izazove požare u naselju u kojem živi; na otvorenom prostoru, u borovoj šumi i na smetlištu, a sve u blizini više obiteljskih kuća, te na parceli svog susjeda (na njoj je bilo sedam plovila na suhom vezu ukupne vrijednosti oko 500.000,00 kuna) i u štali jednog od susjeda, zapaljenim improviziranim bakljama i upaljačem palila krpe i ručnike natopljene lož uljem, stari papir, suhu travu i nisko raslinje. Nakon paljenja došlo je do razbuktavanja požara koji su ugašeni zahvaljujući pravovremenoj intervenciji vatrogasaca, policije i susjeda. Osnovano se sumnja da je na opisani način ugrozila imovinu točno neutvrđene ukupne vrijednosti, ali svakako veće od 200.000,00 kuna, a još jednom od vlasnika susjedne parcele pričinila štetu u iznosu od oko 15.000,00 kuna.

Nakon što je 51-godišnja osumnjičenica ispitana, ovo državno odvjetništvo je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog da joj se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.