Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Privedena dvojica 28-godišnjaka zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku su 26. siječnja 2015. privedena dvojica hrvatskih državljana (1987. i 1987.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona. (28. 1. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 24. siječnja 2015. u Splitu nabavili 106 grama opojne droge heroin koju su istog dana osobnim automobilom prevozili u Šibenik radi predaje nepoznatoj osobi koja je od njih prethodno naručila navedenu drogu, no u prijevozu su ih u Vrpolju zatekli policijski službenici PU Šibensko-kninske.
Jednog 28-godišnjaka se osnovano sumnjiči da je posjedovao 15,6 grama opojne droge heroin i 3,3 grama opojne droge hašiš namijenjene daljnjoj prodaji, a koja je i pronađena u njegovoj kući i dvorištu u Kaštel Lukšiću. Osnovano se sumnja i da je tijekom siječnja 2015. godine u više navrata prodao oko 30 grama heroina dvojici konzumenata na području Šibenika. Postoji osnovana sumnja da je drugi 28-godišnjak posjedovao 15,8 grama opojne droge marihuana namijenjene daljnjoj prodaji, a koja je pronađena u blizini njegove kuće u Kaštel Lukšiću.
Nakon ispitivanja obojice osumnjičenika, zamjenica općinske državne odvjetnice je podnijela sucu istrage prijedlog da im se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a) te im je sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.