Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sinju
U tijeku izvidi po zaprimljenim kaznenim prijavama

Općinsko državno odvjetništvo u Sinju je postupilo po anonimnim kaznenim prijavama iz travnja 2005. godine kao i po kaznenim prijavama pristiglim nakon toga do danas te je zatražilo provođenje izvida od Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Policijske uprave u Sinju, Porezne uprave-Područnog ureda Split, istovremeno i samo provodeći izvide temeljem čl. 174. st. 4. Zakona o kaznenom postupku. (14. 4. 2010.)

Izvidi se odnose na provjeru navoda u prijavama odnosno nezakonita postupanja kod trgovačkog društva Autoprijevoz Sinj d.o.o. iz Sinja koje se posebno naglašava u tekstu objavljenom u jednim dnevnim novinama od 13. travnja 2010.
Ujedno, temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Sinju provodi se dodatna kriminalistička obrada preko Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Odjela gospodarskog kriminaliteta, i očekuje se dovršetak zatraženog nadzora poslovanja od Financijske policije u Splitu dok je Porezna uprava-Područni ured Split završila svoj nadzor.