Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Podnijet istražni zahtjev protiv petorice hrvatskih državljana i dva trgovačka društava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku podnijelo je Istražnom odjelu Županijskog suda u Sisku istražni zahtjev protiv petorice hrvatskih državljana (1972., 1941., 1975., 1967. i 1954.) i dva trgovačka društava zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju iz čl. 293. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (4. 12. 2009.)

Postoji osnovana sumnja da su trojica osumnjičenika kao odgovorne osobe, jedan osumnjičenik kao poticatelj i jedan kao pomagač, tijekom 2008. godine; a radi pribavljanja imovinske koristi za dva osumnjičena trgovačka društva; lažnim prikazivanjem činjenica i uporabom nenaplativih instrumenata osiguranja plaćanja doveli druge osobe u zabludu i naveli ih da na štetu svoje imovine nešto učine slijedom čega su osumnjičenim trgovačkim društvima pribavili nepripadnu dobit od najmanje 19 milijuna kuna.
Protiv svih osumnjičenika predloženo je određivanje pritvora i to zbog opasnosti da će utjecati na svjedoke te zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo.