Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv trojice okrivljenika

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je povodom kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke donijelo rješenje o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana (1963., 1990. i 1993.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede iz članka 119. stavak 1. Kaznenog zakona i kazneno djelo nepružanja pomoći iz članka 123. stavak 2. KZ-a. (10. 9. 2014.)

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici između 17,30 i 18,00 sati 7. rujna 2014. u šumi zvanoj Krčevine u Gornjem Hrastovcu; nakon verbalnog sukoba s oštećenikom (1967.); više ga puta rukama i nogama udarali po glavi i tijelu uslijed čega je zadobio ozljede opasne po život. Ujedno, osnovano se sumnja da su se potom udaljili s mjesta događaja propustivši pružiti mu pomoć i zatražiti medicinsku intervenciju iako je oštećenik zbog ozljeda krvario i ostao ležati na tlu u šumi.
Okrivljenici su ispitani te je sudac istrage Županijskog suda u Sisku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke.