Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Ispitan 67-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je povodom kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke započelo istraživanje protiv hrvatskog državljanina (1948.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine opećopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona i prijetnje iz članka 139. stavak 2. u svezi članka 4. KZ-a. (11. 2. 2015.)
Postoji osnovana sumnja da je 67-godišnjak oko 17,30 sati 9. veljače 2015. u stanu koji koristi na petom katu stambene zgrade u Sisku, najprije verbalno i fizički napao suprugu (1947.) a potom, kada su supruga i sin (1989.) krenuli napustiti stan, zaprijetio im da će ih ubiti, istući te zapaliti ako se ne vrate. Ujedno, osnovano se sumnja da je neposredno nakon toga, požarom izazvao opasnost za živote ljudi i imovinu većeg opsega odnosno da je; znajući da se u zgradi nalazi veći broj stanova i stanara; u istom stanu otvorenim plamenom zapalio trosjed u dnevnom boravku. Požar se proširio na ostale gorive dijelove dnevnog boravka i na hodnik, a daljnje širenje su spriječili djelatnici Javne vatrogasne postrojbe. 
Okrivljenik je ispitan te je sudac istrage Županijskog suda u Sisku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.