Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Najava žalbe na osuđujuću presudu

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku najavljuje žalbu na današnju osuđujuću presudu Općinskog suda u Sisku kojom je hrvatski državljanin (1996.) oglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stava 1. i 4. Kaznenog zakona. (11. 7. 2016.)

Optuženik je proglašen krivim da je 25. prosinca 2014. upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (od 2,42 g/kg alkohola u krvi) i droge (THC) te prevelikom brzinom uslijed čega je ulaskom u blagi lijevi zavoj Vatrogasne ulice u Petrinji izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na travnatu bankinu te prednjim desnim dijelom vozila udario u betonski stup električne mreže. Hrvatski državljanin (1998.) je kao putnik na prednjem sjedalu poginuo na mjestu nesreće, a hrvatski državljanin (1999.) je putnik na stražnjem sjedalu zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo 13. siječnja 2015. u Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" Sisak.

Optuženik je prvostupanjskom presudom osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i deset mjeseci koja je, po ocjeni državnog odvjetništva, preblaga zbog čega će po primitku pisanog otpravka presude biti podnijeta žalba Županijskom sudu.