Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitana dvojica osumnjičenika zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Nakon što su policijski službenici uhitili dvojicu hrvatskih državljana (1994. i 1995.) i priveli ih pritvorskom nadzorniku, 18-godišnjak je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu dok je maloljetnik ispitan pred sucem istrage Županijskog suda u Splitu zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 3. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. Dežurni zamjenik ODO-a u Splitu je podnio sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice osumnjičenika, a s obzirom da prijedlog nije prihvaćen, ovo će državno odvjetništvo uložiti žalbu. (29. 8. 2012.)

Postoji osnova sumnje da su mlađi punoljetnik i maloljetnik 27. kolovoza 2012. oko 16,20 sati u Kaštel Starom, na predjelu zvanom Radun, s unaprijed stvorenom namjerom da izazovu požar upaljačem zapalili suhu travu i nisko raslinje svjesni da su travu zapalili u sušnom razdoblju i u blizini naseljenog mjesta uslijed čega je došlo do požara koji je ugašen intervencijom vatrogasnih zračnih snaga.
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je sucu istrage Županijskog suda u Splitu podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da bi puštanjem na slobodu mogli utjecati na svjedoke i time ometati nesmetano vođenje kaznenog postupka i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.