Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispravak netočne informacije

U tekstu objavljenom u Slobodnoj Dalmaciji od 24. veljače 2011. pod naslovom "Apsurdi-peglao ukradenu karticu i nikome ništa" netočno se navodi da je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, nakon što je protiv hrvatskog državljanina B. S. (1971.) podnijelo optužni prijedlog Općinskom sudu u Splitu, naknadno donijelo rješenje kojim je odbacilo kaznenu prijavu protiv B. S. i uputilo oštećenu M. Carić na podnošenje privatne tužbe, a kako se to sugerira i u naslovu teksta. (1. 3. 2011.)

Činjenica je da je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo optužni prijedlog Općinskom sudu u Splitu 9. veljače 2011. protiv B. S. zbog počinjenja jednog kaznenog djela krađe iz čl. 216. st. 1. KZ-a, jednog kaznenog djela prijevare u pokušaju iz čl. 224. st. 1. u svezi čl. 33. KZ-a i pet kaznenih djela krivotvorenja isprave iz čl. 311. st. 2. u svezi st. 1. KZ-a počinjenih na štetu M. Carić. U odnosu na kazneno djelo prijevare iz čl. 224. st. 1. KZ-a 9. veljače 2011. odbačena je kaznena prijava budući da su postojale okolnosti koje isključuju kazneni progon zbog navedenog kaznenog djela.
O navedenom je oštećenica obaviještena istog dana s obzirom da je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu 14. veljače 2011. otpremilo odluke.