Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Nije točan navod da je ovo državno odvjetništvo nešto tajilo

Povodom navoda u dnevnom listu pod naslovom "Benetu su likvidirali suborci iz Grubora?" odnosno "Tužiteljstvo u Splitu tajilo je da je njegov nestanak supruga Emilija prijavila još u lipnju 2011. godine" priopćujemo kako su netočni navodi koji se odnose na postupanje ovog državnog odvjetništva. (19. 3. 2012.)

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, a nakon upozorenja podnositeljici prijave da ovo odvjetništvo nije nadležno za postupanje, zaprimilo 1. lipnja 2011. kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela otmice iz čl. 125. st. 1. Kaznenog zakona te istu žurno proslijedilo stvarno i mjesno nadležnom državnom odvjetništvu.
Slijedom navedenog, nisu točni navodi kako je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tajilo da je nestanak Igora Benete u lipnju 2011. prijavila njegova supruga Emilija, jer bi informaciju o postupanju ovog odvjetništva povodom zaprimljene kaznene prijave novinarka dnevnog lista i dobila od Općinskog državnog odvjetništva u Splitu da ju je zatražila radi provjere svojih navoda objavljenih u članku.