Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 54-godišnjaka zbog protupravne naplate u pokušaju i dovođenja u opasnost života i imovine

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv hrvatskog državljanina (1957.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protupravne naplate u pokušaju iz čl. 330. st. 3. u svezi st. 2. Kaznenog zakona i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 1. Kaznenog zakona. (16. 11. 2011.)

Osnovano se sumnja da je 54-godišnjak 13. studenog 2011. oko 20,00 sati u jednom kafiću u Kaštel Starom, prišao jednoj osobi tražeći novac koji mu on duguje i verbalno ga napao a potom ga odgurnuo prijeteći mu da će ga ubiti ako ne vrati novac. U strahu za vlastiti život oštećeni se otrgao i počeo bježati, a 54-godišnjak je iz osobnog vozila uzeo sjekiru i u trku je bacio prema njemu, no srećom nije pogodila ni njega ni bilo kojeg drugog prolaznika na ulici.
Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odbio je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo zbog čega će ovo državno odvjetništvo podnijeti žalbu.