Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor protiv 52-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv trojice hrvatskih državljana zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela iznude u pokušaju iz čl. 234. st. 2. u svezi st. 1. i čl. 33. Kaznenog zakona. (28. 10. 2011.)

Osnovano se sumnja da je 52-godišnjak 21. listopada 2011. u Splitu, pristupio u jednu od agencija za posredovanje pri kupoprodaji nekretnina te od vlasnika agencije i njegove supruge zatražio da nekretnine u Makarskoj prepišu na njega, a kada su to odbili, izudarao ih je i zatražio da mu isplate 20.000,00 eura s kamatama te prepišu nekretninu. Potom je zajednički i dogovorno s dvojicom hrvatskih državljana 26. listopada 2011. ponovno pristupio u istu agenciju te zatražio od vlasnika agencije da mu da više tisuća eura na ime nepostojećeg duga, zaprijetivši mu sa drugom dvojicom osumnjičenika, 30-godišnjakom i 20-godišnjakom.
Sudac istrage odredio je istražni zatvor protiv 52-godišnjaka zbog utjecaja na svjedoke, dok je odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora u odnosu na drugu dvojicu osumnjičenika zbog čega će državno odvjetništvo podnijeti žalbu.