Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Određene mjere opreza protiv 51-godišnjaka, 52-godišnjaka, 55-godišnjaka i 40-godišnjaka zbog pozivanja na otpor

Dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu je ispitao hrvatske državljane (1951., 1952., 1955. i 1940.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo pozivanja na otpor iz čl. 321. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (22. 6. 2012.)
Postoji osnov sumnje da su od 15. svibnja do 20. lipnja 2012. u Pučišćima na otoku Braču, kao članovi sindikata jednog trgovačkog društva u stečaju, zajednički i dogovorno, u cilju onemogućavanja provođenja zakonitih odluka Trgovačkog suda u Splitu i stečajne upraviteljice, kontinuirano pozivali na otpor sadašnje i bivše zaposlenike društva i mještane Pučišća, čime su znatno otežali provođenje donesenih odluka i s tim u vezi provođenje službenih radnji.
Nakon ispitivanja osumnjičenika zamjenica općinske državne odvjetnice donijela je rješenje kojim je osumnjičenicima naložena mjera opreza zabrane približavanja stečajnoj upraviteljici na udaljenost manju od 50 m i redovitog javljanja načelniku PP Brač jedan put tjedno počevši od 26. lipnja 2012., a sve s obzirom da postoje osnove za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.