Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Provedeni očevidi prometnih nesreća

Povodom prometnih nesreća koje su se dogodile na području Splitsko-dalmatinske županije tijekom noći 8. srpnja 2017. na predjelu Kukuzovac i u mjestu Košute, dežurni zamjenik općinske državne odvjetnice izašao je na mjesta događaja te u suradnji s prometno-tehničkim vještakom te očevidnom ekipom Policijske uprave splitsko-dalmatinske obavio očevide nesreća. (8. 7. 2017.)

Provedenim očevidom u mjestu Kukuzovac utvrđeno je da je oko 00,30 sati vozač osobnog vozila (1996.) marke Ford splitskih registarskih oznaka iz za sada neutvrđenog razloga prešao na suprotni kolnički trak gdje je frontalno udario u osobno vozilo marke Citroen Saxo splitskih registarskih oznaka kojim je upravljala oštećena hrvatska državljanka (1997.) koja je uslijed toga zadobila po život opasne ozljede od kojih je preminula na mjestu prometne nesreće. Suvozačica u osobnom vozilu Citroen, hrvatska državljanka (1997.) pritom je zadobila teške i po život opasne ozljede dok je vozač vozila marke Ford zadobio tjelesne ozljede.

Dežurni zamjenik općinske državne odvjetnice izašao je na mjesto događaja i obavio očevid povodom prometne nesreće koja se dogodila iste noći u 04,40 sati u mjestu Košute te je utvrđeno da je vozač motocikla (1979.) marke BMW njemačkih registarskih oznaka kod skretanja za Vojnić poduzeo radnju pretjecanja motocikla marke Kawasaki splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao oštećeni hrvatski državljanin (1967.) uslijed čega je motocikl marke BMW udario u kamion splitskih registarskih oznaka koji se kretao u suprotnom kolničkom traku iz smjera Trilja te se motocikl od siline udara odbio i udario u motocikl marke Kawasaki. Vozač i suvozač (1991.) motocikla marke BMW i vozač motocikla marke Kawasaki, oboje hrvatski državljani, su preminuli od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći.

Dežurni zamjenik naložio je prometno-tehničko vještačenja, vađenja krvi i toksikološka vještačenja kao i obdukciju tijela pokojnika.